Gepubliceerd op maandag 27 februari 2017 om 10:26 door Denis

Poltergeistactiviteiten in Gent

terug
polt

Verslag
Poltergeist-
verschijnselen
Gent

(Foto van echte poltergeist)

Ze had veel last van elektrische storingen. Niet alleen gingen lichten uit, ze dimden soms ook. De elektrische bedrading werd nagezien en de zekeringkast vernieuwt. Desondanks blijken fenomenen aan te houden ook als lichtschakelaars af staan waarna het licht soms plots vanzelf aangaat. Ook gebeurde dit enkele malen dat de tv begon te spelen terwijl de knop uit stond. Het verschijnsel lijkt ook gepaard te gaan met apporten, meestal de kredietkaart of de identificatiepas voor haar werk. In sommige gevallen verschenen de objecten terug tussen een zeker lang niet in handen gehad boek en in de koelkast van een grootwarenhuis waar ze werkzaam is. Deze koelkast is een door haar niet gebruikt doel. De vragen werden niet suggestief gesteld en de antwoorden kloppen met de door mij gekende verschijnselen.

De waarnemingen die mogelijk duiden op een entiteit

Bij een onderzoek zat ik eerst aan de tafel en praatten we wat. Gefascineerd zat ik even dromerig te kijken naar de fotokadertjes die op de schouwgarnituur stonden. Dit viel nogal op omdat er een hele rij stond, ik schat een 10-tal.
Aangezien ikzelf nog fotografie had gedaan was ik de kwaliteit van de opnames aan het bekijken.
Voor de schouw stond een kachel met een metalen hek errond om kinderen te beschermen dat ze er niet aan konden komen. Er waren geen kinderen thuis.
De lijvige kachel met het hek ervoor, schepten een felle afstand van de schouw waarop de kadertjes stonden. Je kon erg moeilijk bij de middelste.

Ze verliet even de living en kwam binnen 1 minuut weer terug. Ze schrok heftig want “amaai, al die kadertjes staan gedraaid?”
Ik was niet van de stoel geweest en zij kon het evenmin geweest zijn. De kadertjes stonden alsof ze perfect uitgemeten, uitgelijnd waren, half schuin maar nu met de foto’s waar ik daarnet zitten naar kijken had, naar achter! Je kon ze zo niet zetten zonder koordjes te spannen en uit te meten.
Ik was niet dichterbij gekomen toen ik de foto’s bekeek aangezien het gewone familiefoto’s waren. Ik had niets gehoord, enkel enkele seconden weggekeken.

Bij latere onderzoekingen gebeurden er nog dingen maar die waren niet zo indrukwekkend meer. Zo vloog bijv. een sleutel met flos eraan uit het slot van de kast.

      Denis

© 2002 Aura-Oasis – Denis Dhondt