Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2016 om 20:25 door Denis

Oude woningen met onzichtbare bewoners

terug

Aura Oasis Logo

Oude woningen met onzichtbare bewoners

2010-10-10_Munte_033

Een woning kopen of huren?

Zelf hou ik erg van idyllische oude woningen en hoeves. Maar het gaat hier algemeen om alle woningen die oud zijn. Een oude woning kopen kan heel fraai zijn, eens die opgeknapt is. Meestal gaat het dan om hoeves, herenhuizen of landhuizen. Bij een huurwoning gaat het meestal om een huis dat minder idyllisch is, maar betaalbaarder is en in het centrum staat.

Als je een woning wil betrekken die heel oud is, en waar dus meerderen hebben gewoond, kijk je best eerst uit. De kans is klein dat er paranormale verschijnselen zijn, maar ze bestaat.

Al vele maken kreeg ik te maken met mensen die een oude woning kopen en die verklussen, tot het een prachtig optrekje wordt. Meestal is dat duur maar wel prachtig. Er zijn ook kant en klare gerenoveerde woningen te koop maar die zijn meestal onbetaalbaar.
Maar ook gewone huizen worden vaak wat opgeknapt en worden uitgerust met badkamer, keuken, verwarming en worden te huur gesteld.

Let echter op als blijkt dat al heel veel huurders of eigenaars het pand hebben bewoond. Laatst had ik een woning waar al iedereen direct na verloop van de termijn van zijn contract het huis heeft verlaten. Deze had het contract zelfs verbroken waardoor geld verloren ging. Het was er niet pluis. Het kan uiteraard een technisch probleem zijn maar dan is dat op te lossen. Als het echter een geestenprobleem is, kan men er met moeite over praten en helpt niets om het vrij te krijgen. Althans bijna niets. Het duurt vaak een tijd eer de bewoner wat gewaar wordt en eer je begint te geloven dat er geesten aan het werk zijn, waarin je normaal niet geloofde. Het hoeft ook niet altijd een oude woning te zijn. Er zijn echter enkele tekens die je kan herkennen die je een teken geven dat er iets zou kunnen zijn waarmee het niet pluis is en waarbij al meerderen proberen helpen hebben.

Geen enkele van de voorwaarden zegt dat er iets met de woning mis is op gebied van geestelijke bewoners, maar ze kunnen een indicatie zijn.
De meeste mensen redeneren het eerst weg en zoeken een verklaring. Ze durven er met niemand over spreken. Pas als er erge angst is opgetreden gaan ze zoeken.

Zelf proberen er iets aan te doen met wierook of wijwater heeft weinig zin. Aan de andere kant zijn er ook veel die beweren het te kunnen oplossen. Maar slechts weinige slagen er echt in, laat staan in één keer. Laat je zeker niet verleiden door onderzoekers die enkel komen filmen en meten, personen die de geesten op afstand behandelen of koop geen amuletten en andere dingen die je of de woning zouden beschermen. Je hoeft ook geen geld aan een priester te hangen. Vaak gebeurt het zelfs dat de verschijnselen, na even de schijn gewekt hebben, verminderd te zijn, heviger terugkeren.

Ik heb een eigen remedie maar kan ook niet garanderen dat ze altijd en overal werkt maar grotendeels wel. Volgens een studie van de SPR door Flammarion die 534 spookhuizen onderzocht zou de enige gegarandeerde remedie zijn, de woning af te breken tot op de grond maar dat is nu ook niet nodig.

Er zijn er heel veel die men hun geesten leren leven hebben omdat ze geen kwaad doen en ze er teveel geld en werk in geïnvesteerd hebben. Maar als ze agressieve overledenen zijn, dan kan het moeilijk zijn.

Je mag me altijd contacteren via deze website en “contact”. Er zijn ook persoonsgebonden entiteiten die meegaan. Laat je niet wijsmaken dat er demonen in je huis zitten. Alle geesten zijn overledenen, geen duivels. Er bestaan echter ook psychokinetische poltergeistfenomenen.

      Denis

© 2010 Aura-Oasis – Denis Dhondt