Het hiernamaals

Alles wat meer met spirituele kennis te maken heeft of dat meer een filosofische bedenking is. Opvattingen omtrent karma van vorige levens, schepping, doel van het leven... kunnen hier terecht.
Degeln
Berichten: 75
Lid geworden op: 27 Sep 2016, 20:19
Locatie: Beetje overal
Contact:

Het hiernamaals

Berichtdoor Degeln » 16 Dec 2016, 16:55

Toch is het hiernamaals in 2delen verdeeld zoals degene die hier op aarde achterblijven en degene die over gaan. Een soort geestendimensie. Heb nooit niet in de bijbel geloofd op god na. Die theorie kan je handhaven dat er geen buitenaards leven zou bestaan in de ogen van de bijbel.
Het zijn enkel richtlijnen hoe men wilt dat men leeft volgens een bepaald doel en dat is lief hebben.
Ik veronderstel dat er ook een soort hel bestaat voor de slechte mensen? Of worden die eerder bevangen op aarde omdat ze geen plek hebben. Het is een interessant onderwerp om mijn kennis/horizon te verbreden op de zoveel vragen die er zijn maar niet kan beantwoorden en wss jij ook niet denk ik dan. Enkel sturen.
The beautifull things that makes the earth great Will end by its OWN creation.
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1550
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Re: Het hiernamaals

Berichtdoor Denis » 16 Dec 2016, 19:56

Voor wat ik weet, opgemaakt uit spiritistische communicaties, bijna doodervaringen en ook astrale projecties kunnen we stellen dat het hiernamaals een soort thuiskomen is.
Sommigen ervaren echter een soort hel, een negatieve bijna doodervaring. Dit is omdat ze zich afkeren van het licht en ze de tegenovergestelde kant kiezen. Zij verwijderen zich van de vrede, liefde en reunie met oude bekenden. Zo komen ze in een tegenovergestelde situatie terecht die net heel beangstigend, hatend en heel eenzaam is. Dit is echter geen blijvende vorm van "leven na de dood".

Ook zij die helemaal niet wensen door de tunnel te gaan (symbolisch naar het Licht vanuit de duisternis, als men een verplaatsing ervaart wordt die vaak als enorm snel vliegend ervaren waardoor een tunnel ontstaat met in de verte een lichtpuntje) beleven het bestaan na de dood anders. Soms weten zij niet dat ze overleden zijn en begrijpen niet dat anderen hen niet zien of horen. Ze leven in een soort lichaam los van hun fysiek lichaam, in een uitgetreden toestand dus. Zo dwalen ze hier nog een tijd onder ons rond zonder te weten waarheen en hoe. Dit zijn dan de aardgebonden geesten die vaak voor spookfenomenen kunnen zorgen, gewild of ongewild. Deze uitgetreden situatie is geen hiernamaals aangezien men hier niet weg is geraakt.

Er is dus eigenlijk maar 1 leven na de dood maar dat kan beleefd worden in verschillende sferen naargelang de eigen persoonlijke afstemming. Zo zullen agressieve persoonlijkheden in een lagere sfeer terechtkomen onder soortgenoten omdat ze zich daar thuis voelen. Hoe hoger de sfeer is aangenamer de toestand en de herenigingen.
Men kan niet naar de hogere sfeer om "een beter leven" te leiden als men de afstemming ertoe niet in zich heeft.

De laagste sferen zijn gruwelijk waar alles moeizaam gaat en iedereen elkaar bestrijdt. Men noemt dit "de hades". Dit wordt ook vaak als de hel aanzien.

De sferen moet je een beetje zien als gebieden en de karakters van samenlevingen op aarde. Je kan hier ook een heel zwaar en lastig leven ervaren.
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis
Degeln
Berichten: 75
Lid geworden op: 27 Sep 2016, 20:19
Locatie: Beetje overal
Contact:

Re: Het hiernamaals

Berichtdoor Degeln » 02 Jan 2017, 13:48

1x aan de overkant is het niet dat we vrij zijn?
Bedoel zaken dat we hier op aarde niet kunnen uitvoeren omwille de verkeerde tijdstip. (Vb de heelal/planeten ontdekken en al het moois in de universum)
The beautifull things that makes the earth great Will end by its OWN creation.
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1550
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Re: Het hiernamaals

Berichtdoor Denis » 02 Jan 2017, 14:01

Degeln schreef:zaken dat we hier op aarde niet kunnen

Je kan in uitgetreden toestand bijv. andere planeten bezoeken. Wat mogelijk is hangt af van je mentale controle over jezelf.

In het leven na de dood lijkt onze aardse werkelijkheid meer op een droom, een illusie waar we door moesten om ons te confronteren met dingen die we zelf nog wilden verbeteren omtrent onze persoonlijkheid. Vanuit het hiernamaals heeft het dus niet zoveel zin om die illusie te gaan verkennen aangezien je dan in een veel werkelijkere toestand bent.
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis

Terug naar “Spiritueel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten