Problemen oplossen na overgaan?

Alles wat meer met spirituele kennis te maken heeft of dat meer een filosofische bedenking is. Opvattingen omtrent karma van vorige levens, schepping, doel van het leven... kunnen hier terecht.
Parsam
Moderator
Moderator
Berichten: 680
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 22:41
Locatie: Gent
Contact:

Problemen oplossen na overgaan?

Berichtdoor Parsam » 10 Dec 2017, 12:27

Iedere ziel, die incarneert, komt hier om problemen op te lossen. En zo zien we allerhande "oplossingen" bij leven. Ik denk aan de componist Robert Schumann. Hij had een zeer moeilijk emotioneel leven en liefdesleven, en trachtte oplossingen te vinden via het schrijven van magistrale concerten. Tegenstellingen in hemzelf bracht hij tot evenwicht, zuivering via zijn muziek. Althans hij probeerde het. Sublieme concerten zijn dan ook zijn erfenis geworden.

Na zijn dood dicteerde hij verder nieuwe partituren, die helaas niet meer dat niveau haalden. Maar zou dat ook kunnen? De innerlijke tegenstellingen bij leven, zijn na de dood veranderd, omdat de verhouding tot de personen, die deze tegenstelling actief hielden, drastisch veranderd is.

Zomaar een inspiratie ;)
Love is a sign from the heavens that you are here for a reason
http://www.paryos.be
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1550
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Re: Problemen oplossen na overgaan?

Berichtdoor Denis » 10 Dec 2017, 19:51

Ja, volgens mij kan dat. Het klink wel nogal zoals Rosemary Brown, die ook door spitistisch componisten werd gebruikt die door haar hand composities neerschreven.

We moeten wel rekening houden met de kwaliteiten van het medium. Zo zijn er veel die denken dingen door te krijgen door te noteren wat in hen opkomt. Die dingen zijn wel bestudeerd en vaak zijn er controlemiddelen die bevestigen om wie het gaat. Zo kan bij iemand die kunstenaars zo laat doorkomen, zoals Antonio Gasparetti, de handtekeningen van de schilder gecontroleerd worden en de gebruikte techniek. De kwaliteit van de werken is wel minder doordat met iemands spieren moet sturen om zijn werk op papier te krijgen.
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis

Terug naar “Spiritueel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast