Gepubliceerd op maandag 1 januari 2018 om 20:26 door Denis

Scepticus bewijst leven na de dood

terug

Aura Oasis Logo

Scepticus bewijst leven na de dood

seance8

Een afspraak met zijn vrouw

Harry Houdini was niet alleen boeienkoning, maar hij haatte al wat naar spiritisme of paranormaal mediumschap rook en voor hem waren het alle oplichters. Hij werd een agressieve ontmaskeraar van mediums. Hij schuwde geen valse trucjes of losse beschuldigingen om iemand van fraude te beschuldigen.

Toch kwam er onzekerheid en hij maakte een afspraak met zijn vrouw, dat indien er hem iets zou overkomen en er toch iets zou zijn na dit leven, hij haar een teken zou geven.
Het was afgesproken dat ze op iedere verjaardag van zijn overlijden een seance zou houden met andere deelnemers via een ouijabord waarbij hij een geheime code zou proberen te laten doorkomen. De code stond ergens in een boekje geschreven.

Zijn vrouw kwam de afspraak gehoorzaam na en op een van de seances werd “Rosabelle” gespeld, wat inderdaad het woord was dat was opgeschreven.

PS: de assistent van Houdini verklapte na zijn dood hoe hij bij een seance voor scepticus en ontmaskeraar Houdini, bijv. een houten lat moest verbergen bij een bepaalde seance in de nabijheid van het medium zodat hij die kon vinden en er het medium van kon beschuldigen dat ze fraude pleegde.

Belangrijk is echter dat zo iemand zichzelf bewees na zijn dood en daarmee iedere veroordeling voor spiritisme en oplichterij waar hij toch een groot deel van zijn leven aan wijdde, schande aandeed.

      Denis

© 2013 Aura-Oasis – Denis Dhondt