De schepping of big bang?

Alles wat meer met spirituele kennis te maken heeft of dat meer een filosofische bedenking is. Opvattingen omtrent karma van vorige levens, schepping, doel van het leven... kunnen hier terecht.
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1549
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

De schepping of big bang?

Berichtdoor Denis » 06 Nov 2016, 22:30

Ons Universum, indien dit het enige is en bestaat uit slechts 4 dimensies zou ontstaan zijn bij de big bang. Daarbij zou een zeer massief samengedrukte hoop oermaterie ontploft zijn en zo ons universum hebben geschapen. Alles heeft zich dan verder ontwikkeld volgens de ons bekende wetenschappelijke regels.

Er is een probleem met die theorie omdat ze al vertrekt van iets waarin alles samengedrukt zou zitten. Dit vereist geweldig veel materie en/of energie. Er is dan eigenlijk niet meer dan een transformatie gebeurd en het probleem van het ontstaan lijkt hiermee wat aan het oog onttrokken.

Volgens gelovigen zou God het Universum geschapen hebben. Het probleem is hier dan wie God geschapen heeft. Ook moet God bij het ontstaan ook al meteen zeer intelligent geweest zijn om voor alles de juiste regels te ontwerpen waarlangs alles zich verder kan ontwikkelen en waaruit leven kan ontstaan.

Ook het leven zelf is een mysterie. We doorgronden nog steeds niet hoe een lichaam wordt gevormd uit DNA terwijl dit tegelijk alle nodige stukken op de juiste plaats verzamelt. Denk bijv. aan het skelet van een embryo. Ook moet ieder beentje, kraakbeentje, gewricht een bepaalde vorm ontwikkelen op een bepaalde plaats in verhouding met alle andere te voorziene organen zoals zenuwbanen, bloedvaten, spierhechtingen enz. Ook moet het in de juiste richting zitten, niemand is wat met 2 linkerhanden in dezelfde richting en op verschillende hoogte. Ook hier moeten ongelooflijk veel regels gevolgd worden en de juiste bouwmaterialen gebruikt worden.

Dit zou allemaal het gevolg zijn van een mutatie door toeval en overleving. Echter, om een schaakbord te schikken zodat op puur toevallige wijze ieder zwart vakje naast een wit valt op de juiste plaats zou dit toeval geholpen geworden zijn door de enorme veelheid van pogingen. In een wetenschappelijk opgebouwde documentaire legde men echter uit dat de hoeveelheid pogingen op puur op toeval een schaakbord met witte en zwarte vlakken te verkrijgen meer tijd vraagt dan de ouderdom van ons Universum. Dit voor een leeg eenvoudig schaakbord! Vergeet dus een levend wezen.

We komen hoe dan ook, met welke theorie ook nooit onderuit aan "het begin" omdat er EN intellect EN materie EN energie EN tijd EN ruimte moet zijn. Tijd en ruimte ontstaan echter maar in een 4 dimensionaal universum en kunnen dus nooit aan de oorzaak hebben bijgedragen. Er kan niets gebeurd zijn want er was geen tijd en geen ruimte. (dit ontstaan van tijd en ruimte wordt in de big bang verklaring vlak voor het ontstaan van materie bijgetovert om de theorie aannemelijk te kunnen maken)

Wat geloof jij? De big bang met zijn intussen weerlegde mogelijkheid als scheppingsverklaring? God?
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1549
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Re: De schepping of big bang?

Berichtdoor Denis » 08 Nov 2016, 12:48

Wat als alles nu eens puur bewustzijn zou zijn?
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis
piet
Toplid
Toplid
Berichten: 977
Lid geworden op: 08 Feb 2009, 13:02
Contact:

Re: De schepping of big bang?

Berichtdoor piet » 08 Nov 2016, 21:51

Als je kiest voor de optie 'God', is dat dan geen bewustzijn?
Kiezen tussen de oerknal en God is geen echte keuze. Ik geloof ook niet in de oerknal maar er zijn alternatieven voor de schepping van ons heelal. Ons heelal kan ontstaan zijn toen een ander heelal ineen klapte. Dit is de materialistische versie van het ontstaan van ons universum. Dit verklaart uiteraard niet hoe het eerste universum ontstaan is, als er al een eerste was.
Een spirituele of religieuze versie verklaart hoe het heelal geschapen is door een opperwezen. Als bewustzijn energie is en energie kan omgezet worden in materie, dan is de fysieke wereld geschapen door geestelijke energie, bewustzijn of God als je wilt.

De intuïtieve geest is een godsgeschenk, het rationele verstand een dienaar.
We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten. (Albert Einstein)
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1549
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Re: De schepping of big bang?

Berichtdoor Denis » 08 Nov 2016, 23:31

piet schreef:Als je kiest voor de optie 'God', is dat dan geen bewustzijn?

Ja dat bedoel ik eigenlijk. Het kosmisch holografisch bewustzijn of God.
piet schreef:Ons heelal kan ontstaan zijn toen een ander heelal ineen klapte.

Een soort wit gat dat materie uitspuwt. Zwarte gaten zijn recyclingmachines waar alles er langs de "witte" kant uitgespuwd wordt. Dit lijkt me logischer dan big bang en verklaart ook waarom het heelal steeds sneller uitdijt naar mate het verder van ons verwijderd is.
piet schreef:Als bewustzijn energie is en energie kan omgezet worden in materie, dan is de fysieke wereld geschapen door geestelijke energie, bewustzijn of God als je wilt.

Of zoals we een computergame scheppen door de bedenking van het plan en de regels die gevolgd moeten worden om dit op ons scherm mogelijk te maken. In een gelijkaardige situatie is dus geen materie nodig. De ervaring ervan is er evenwel.

Dit vind ik goede denkpistes en zelfs eenvoudiger dan een oplossing te moeten zoeken om van niets alles te maken inclusief energie. Alles bij aanvang in een soort supermassief samengeperst pak onstabiele subatomaire deeltjes verklaart niet hoe die er dan zouden komen want ze moeten alles bevatten, inclusief alle energie. Dat is geen verklaring.
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis

Terug naar “Spiritueel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast