Decadentie en banaliteit

Alles wat meer met spirituele kennis te maken heeft of dat meer een filosofische bedenking is. Opvattingen omtrent karma van vorige levens, schepping, doel van het leven... kunnen hier terecht.
Didho
Toplid
Toplid
Berichten: 5889
Lid geworden op: 26 Nov 2011, 16:31

Decadentie en banaliteit

Berichtdoor Didho » 21 Jun 2015, 01:09

Steeds meer mensen lijken zich bezig te houden met banaliteit: eindeloze shows en quizzen op tv, wielrennen en voetbalmatchen, computerspelletjes op de bus en in de tram, extreem gewelddadige films, seksuele excessen, het herdenken van de slag van Waterloo, enzovoort.
Men zou bijna de indruk krijgen dat het leven zelf banaal is, maar dat is het natuurlijk niet. De enige manier om de schijnbare zinloosheid van het leven te overwinnen is waarschijnlijk er zelf zin aan geven. Doet men dat niet, dan komen depressies, verslavingen, instorting, uitputting en zelfs zelfmoord voortdurend om het hoekje kijken. Die hangen immers samen met een gevoel van leegte en de overtuiging dat het leven zinloos is, dat er hierna niets meer komt en dat alleen genot en oppervlakkig tijdverdrijf van belang zijn. Brood en spelen dus. Waar hebben we dat nog gehoord?
Wat doe jij om je leven hier op aarde zin te geven?

Terug naar “Spiritueel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten