Georges Lemaitre

Alternatieve onderwerpen zoals acupunctuur, hypnose, NLP, kruiden, healing, reiki, mindfulness en andere...
Ook andere onderwerpen die minder passen in bovenstaande topics maar wel iets met het alternatieve/mysterieuze/UFO te maken hebben kunnen hier terecht. Ook onderwerpen zoals astrologie en gelijkaardige.
Parsam
Moderator
Moderator
Berichten: 680
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 22:41
Locatie: Gent
Contact:

Georges Lemaitre

Berichtdoor Parsam » 26 Nov 2016, 15:56

Vijftig jaar geleden overleed Georges Lemaitre, de Belgische wetenschapper van de Bing Bang. Hij wordt dit weekend in het Vaticaan herdacht.

Maar is zijn theorie intussen niet voorbijgestreefd?
Love is a sign from the heavens that you are here for a reason
http://www.paryos.be
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1549
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Re: Georges Lemaitre

Berichtdoor Denis » 26 Nov 2016, 19:34

Parsam schreef:Maar is zijn theorie intussen niet voorbijgestreefd?

Zo', theorie als The Big Bang, is zeker nog niet bewezen en krijgt tegenwind van andere wetenschappers. Er zijn immers problemen met het waarnemen van het feit dat de uitdijing van het heelal steeds sneller gaat ipv afnemen. Gezien de massa van het centrum van het heelal nog steeds in het centrum moet liggen moet dit immers normaal gezien geremd worden maar het wordt blijkbaar steeds sneller opengedrukt.
Toch gebruiken er nog velen de hypothese van de big bang ook al verklaart die daardoor het uitdijen niet.

De verklaring voor het uitdijen zou dan gelegen moeten zijn in donkere massa en energie. Dit is hetzelfde als de massa en energie van de sterren en planeten maar dan onzichtbaar.

Nog iets dat erg wringt met de big bang is dat daarna tijd moet zijn ontstaan waarbij een gelijke hoeveelheid materie en antimaterie ontstond die om een of andere onbekende reden niet volledig zou geannihileerd zijn doordat materie en antimaterie elkaar opheffen. Ook is het onlogisch dat er een gebeurtenis zou zijn geweest zoals de big bang als er nog geen tijd bestond.

Ook voert de big bang tenslotte naar niets want als alles uit een samengeperst punt uiteenspatte, dan verlegt men alleen het probleem van het ontstaan de sterrenmassa naar het ontstaan van een supersamengeperste massa die wiskundig even groot is. Er is dus helemaal niets ontstaan.

Toen de theorie van de Big Bang echter zowat de gemeenschapshypothese werd bedacht Steven Hawking de singulariteit (het overschieten van materie nadat materie en antimaterie elkaar zouden opgemaakt hebben). Er blijft ook nog een ander raadsel want als er meer materie moet zijn geweest, waar is de gelijke overschot antimaterie dan naartoe?

Kortom, we weten het totaal niet. Er zijn al problemen rond donkere materie en energie ook want die moet het overgrote deel zijn van alles, nl 94% !!!
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis

Terug naar “Alternatief, mysterie, vreemde verschijnselen, andere”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast