Fotobombing ledematen

Aura-Oasis is een organisatie voor Studie van Paranormale Fenomenen
en Spiritualiteit. Hier kunnen algemene onderwerpen aan bod komen die iets met het paranormale te maken hebben.
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1549
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Fotobombing ledematen

Berichtdoor Denis » 30 Jun 2016, 22:07

In Japanse foto's speuren ze al lang naar foto's van gelijkaardige fenomenen. Fantoomlichaamsdelen en gezichten die er vreemd genoeg niet waren verschijnen op de foto. Het is een vreemd fenomeen maar het komt voor.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160629_02362301?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=nieuwsblad&utm_content=article&utm_campaign=seeding
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis
Infinity
Toplid
Toplid
Berichten: 1893
Lid geworden op: 27 Jan 2014, 08:38
Contact:

Re: Fotobombing ledematen

Berichtdoor Infinity » 02 Jul 2016, 12:32

De foto's van vóór de digitale fototoestellen zijn de meest geloofwaardige, zeker als je de negatieven bekijkt en als blijkt dat dit daar ook zo op staat.

Jammer dat men dat afdoet als een optische illusie. Hoe kan een optische illusie nu een hand uit het niets zichtbaar maken?
There is nothing “paranormal” in the Universe, except our limited understanding of Nature. What we think we “know” on Earth now is just a tiny drop in the Ocean of Knowledge.
piet
Toplid
Toplid
Berichten: 977
Lid geworden op: 08 Feb 2009, 13:02
Contact:

Re: Fotobombing ledematen

Berichtdoor piet » 03 Jul 2016, 09:02

Ik heb enkele bedenkingen omdat ik het originele artikel heb opgezocht: http://www.belfastlive.co.uk/news/histo ... y-11380530
Eerst zie je daar de foto die ook op de website van het Nieuwsblad verscheen en daaronder een foto met een grotere groep vrouwen.
De vrouwen van de eerste foto staan er ook op in identiek dezelfde pose. Wat is er met deze foto's gebeurd?
Is dit één foto (de onderste) die later bewerkt werd? Waarom is de bovenste rij vrouwen verwijderd?
En als het mogelijk is om vijf personen te wissen van een foto, dan zal het ook wel mogelijk zijn om er een hand bij te plaatsen, dacht ik.

De intuïtieve geest is een godsgeschenk, het rationele verstand een dienaar.
We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten. (Albert Einstein)
Denis
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1549
Lid geworden op: 01 Dec 2008, 14:11
Locatie: Merelbeke
Contact:

Re: Fotobombing ledematen

Berichtdoor Denis » 03 Jul 2016, 23:53

piet schreef:Wat is er met deze foto's gebeurd?

Vermoedelijk heeft degene die de foto gepost heeft, zelf de bovenste rij personen verwijderd, misschien om personen die er liever niet op staan. Dit is niet zo moeilijk. Ik heb dat ook al gedaan voor foto's voor bijv. een begrafenis waar de overledene heel mooi op staat maar waar op de achtergrond dan iets of iemand staat die er niet bij past.

De onderste foto is duidelijk de volledige. De andere foto is bijgeknipt en daarom zijn dus ook de bovenste eraf en de helft van de onderste. Dit wordt vaak gedaan omwille van de privacy en/of de copyright van personen die hun toestemming niet geven om de foto te publiceren en dit is nodig voor iedereen die op de foto staat! Ik heb zelf zo inzendingen gekregen en ook andere gewonere spookfoto's die ik eigenlijk graag wel zou publiceren. De foto's zijn dan wel van de inzender en die is alleen gerechtigd die te publiceren als alle personen hun schriftelijke toestemming geven. Andere foto's tonen personen uit familie of van de inzender zelf die niet herkend willen worden op dergelijke foto's.

Ik heb zelf al heel speciale foto's door geavanceerde photoshopping gemaakt waar ik oa. op verzoek een geheel gebouw verwijderde uit de straat en de achtergrond die daar hoort naadloos liet aansluiten op die die te zien is naast het gebouw. Dit vereiste wel meerdere foto's en heel veel werk.

Ergens een hand bijplaatsen met fotoprogramma's is ook mogelijk maar dan is die hand altijd ergens van gekopieerd. Je kan geen hand zelf toveren.
Dit is hier niet gekopieerd. Ik ga nu ook zeker niet beweren dat het niet mogelijk is, maar zoals ik zeg is het negatief wel het beste bewijs. Personen bij een foto bijtoveren is heel andere koek en daarom lijkt de volledige foto wel de originele. In ieder geval staat de spookhand op beide.

In elk geval komen dergelijke foto's nog regelmatig voor. De Japanners hadden lang zo'n tv programma waarbij de mensen zelf foto's kunnen opsturen. Het is niet uit te sluiten dat sommige een natuurlijke verklaring kunnen hebben, dat sommige betwistbare vormen vertonen die ergens op lijken en dat er ook kunnen bijzitten die gemanipuleerd zijn.

Een voorbeeld van die foto's zie je hier https://www.youtube.com/watch?v=3wwUwo878uQ
en bewijskrachtiger zijn ook dergelijke video's. Zo staan er heel veel van die uitzendingen op youtube, zoek Japanese ghostphotos of videos. Vele zijn op negatief gecontroleerd.

Een beter filmpje is https://www.youtube.com/watch?v=vvqHLe34Ysc
Hoe meer we de stof onderzoeken, hoe meer ze verdwijnt onder onze ogen.

http://www.aura-oasis.be
http://www.facebook.com/groups/auraoasis

Terug naar “Paranormaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast